Islam och Politik en succé i valstugorna

Broderskapsrörelsens valtidning Islam och Politik får högsta betyg av Lovisa Arvidsson, organisationsombudsman för SSU.

– Folk frågade efter Islam och Politik, vi såg folk på stan som verkligen läste tidningen. Tyvärr skräpar ju de flesta valmaterial bara ner annars. Eftersom tidningen riktar sig till en stor grupp väljare som vi vill nå, där valdeltagandet är lågt, men som verkligen tjänar på vår politik är det extra kul, säger hon.

Islam och Politik gjordes av broderskapsrörelsens muslimska nätverk och riktar sig till muslimer. Tidningen kom ut i samband med Ramadan. SSU använde Islam och Politik som material i ”Storstadsprojektet” som pågått sedan februari i år. Syftet är att öka valdeltagandet i förorterna. SSU beställde 20 000 tidningar som främst delats ut i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Islam och Politik har lagts ut i moskéer och använts vid dörrknackningar.

– Tidningen är jättebra som samtalsöppnare, det märktes tydligt att intresset är stort, eftersom många diskuterade innehållet när vi besökte moskéer under valrörelsen.

Totalt beställdes 50 000 exemplar av Islam och Politik. Den gick även som bilaga till tidningen Broderskap före valet och delades ut av arbetarekommunerna. Att tidningen blev så populär tror Lovisa Arvidsson beror på att det handlar om att problematiken ses ur ett annat perspektiv än i de vanliga medierna.

– Islam och politik har varit oumbärlig när det gäller att lyfta fram att det är helt avgörande för Sveriges framtid att vi för dialog i hela samhället och ökar temperaturen på debatten.

Hon säger att det handlar om sociala och ekonomiska aspekter. Till exempel att upploppen i Gottsunda och Rosengård är ett resultat av ungdomars maktlöshet.

– Deras frustration är en fråga för hela samhället, säger Lovisa Arvidsson.

SSUs storstadsprojekt fortsätter, liksom fortsatt samarbete med broderskapsrörelsens muslimska nätverk.

tidningenbroderskap.se

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://gudskelov.wordpress.com/2010/09/27/islam-och-politik-en-succe-i-valstugorna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: